Yritys

Oy Helminen Engineering Ltd

on yksi Suomen johtavista nosto-, tunkkaus- ja haalausyrityksistä. Toimintamme perustuu ajantasaiseen ja toimivaan kalustoon sekä ammattitaitoon ja luotettavuuteen.

Helminen on perustettu jo vuonna 1962, nimellä Raskaskuljetus M. Helminen Ky. Sukupolvenvaihdoksen yhteydessä vuonna 1992 yritys muutti nimensä Oy Helminen Engineering Ltd:ksi.

Tekninen osaaminen ja innovaatiot juontavat juurensa jo1900-luvun alkukymmenille, kun isoisä Rakennusmestari Uuno Helminen teki mittavia rakennustöitä. Töihin kuului nykyisistä maamerkeistä tutuiksi tulleet Porin vesitorni, Nakkilan kirkko, Porin hallitalo, Porin lentokentän urakointi jne.

Ympäristö
Tavoitteenamme on vähentää ympäristön kuormitusta sekä poistaa riskit huolellisella ennakkosuunnittelulla. Suurin osa töistämme tehdään työmailla, joissa jokainen toimija ymmärtää sekä on osaltaan vastuussa ympäristön suojelemisesta. Käyttämällä asianmukaisia laitteita sekä jatkuvalla valvonnalla vältämme kalustomme aiheuttamaa ympäristön kuormittamista ja vahinkoa.

Pyrimme käyttämään kestävällä kehityksellä valmistettuja tuotteita ja sähköä. Pienellä muutaman kilowatin sähkömoottorilla tai lihasvoimalla pystymme nostamaan saman kappaleen kuin 1000 tonnia nostava dieselmoottorilla varustettu nosturiauto, jonka osien kuljetukseen tarvitaan kymmeniä rekka-autoja.

Laatu
Helminen Engineering on läpäissyt Satakunnan TE-keskuksen järjestämän Rakentamisen laatu ja ympäristötoiminnat -koulutuksen, jonka avulla toiminnan korkeimmat laadulliset tavoitteet on savutettu. Laatujärjestelmämme on osoitus luotettavasta, ympäristöystävällisestä ja ammattitaitoisesta toiminnasta.

Kehittäminen

Paitsi toimintaamme kehitämme myös jatkuvasti kalustoa. Kalustoa ei voi kehittää ilman vastuullisuutta. CE-merkinnät ja turvallisuus, insinööritieto ja -taito, dokumentaatio, lainsäädäntö ja asetukset asettavat raja-arvoja ja latumerkkejä.

HelminenEngineering Ltdllä on tälläkin hetkellä patenttihakemus koskien podien nostolaitteistoa. Tällä laitteistolla pystytään nostamaan ja laskemaan jopa 400 tonnin potkurikoneistoja ja ohjaamaan niiden nostoa millimetrintarkasti. Samalla laitteiston tunkkien kuormitusta ja painopistettä pystytään seuraamaan tarkasti. Laitteiston etuna on nopea toimivuus. Telakoinnissa saavutetaan monen vuorokauden säästö normaaleihin, hieman virityksenoloisiin nostotapoihin. Tästä on etunsa asiakkaallemme, joka voi säästää monta päivää ”high-and-dry” tapahtumassa.